lördag 4 juni 2011

Det växer och frodas...

... i växthuset och odlingsbänkarna. Det är så roligt man riktigt ser hur det växer. Rädisorna har vi redan börjat äta utav och dom är jättegoda. Det börjar komma små tomater på tomatplantorna och gurkorna blommar, chillin har även den fått frukter.

I torsdags så var jag och Peter på Rongedala plantskola och köpte vindruvsplantor. Vi köpte två stycken gröna vindruvor. Den ena är kärnfri och söt i smaken, den andra har kärnor men är jättesöt i smaken. Det skall bli så spännande att se om det blir några vindruvor. Just nu är plantorna inte så stora men dom skall visst växa fort. Vi köpte även en basilika som jag skall ha i växthuset för den gillar att stå väldigt varmt.

Det är så roligt och se att det verkligen blir någonting och få följa det från frö till planta och färdig frukt eller grönsaker. Det här med växthus ångrar jag verkligen inte det är så rogivande att gå där och pyssla om plantorna och se till att dom har det bra :))

Här är det gurkan som blommar det har även kommit lite gurkor


Små tomater


Chillin har fått frukter


Basilika trivs bra i växthus


Vindrovsplantorna har kommit på plats

Stora härliga rädisor nyskördade

1 kommentar:

  1. Åh, det är verkligen härligt att ha sina egna grönsaker och kryddor. Det smakar verkligen underbart gott med färska kryddor i maten ^^

    SvaraRadera