onsdag 27 april 2011

Nu är odlingsbänkarna färdiga...

Här kommer lite flera bilder på vårat arbete med odlingsbänkarna. Det har verkligen varit kul att göra dom. Det kanske beror på att allt har flutit på så bra och vi är jättenöjda med resultatet.


Här har vi lagt markväv som skall hålla ute allt ogräs så man slipper att rensa ogräs (förhoppningsvis). Sedan har vi lagt ett lager med sten mjöl för att det skall vara lättare att lägga stenen och det blir en bra grund.Vi har fått alla stenarna som till odlingslådorna på plats och börjat lägga gången som skall gå emellan lådorna.Nu är allt på plats och det är bara att fylla på jord.
Så här blev resultatet och nu är det bara till att börja så och plantera allt som vi skall ha där i. Vi skall så sallad, rädisor, dill, persilja och salladslök. I en låda skall vi ha kryddor. Vi skall även sätta jordgubbar. Jag ser fram emot att gå ut och hämta färska grönsaker direkt ur landet .

6 kommentarer:

 1. Det blev jättefint! :D Jag ser också fram emot att gå och plocka jordgubbar och annat gott :)

  SvaraRadera
 2. Gud så fint det blev! :)
  Kram Ida

  SvaraRadera
 3. Jäkla fint :)

  Måste bara kommentera det där med markväven/fiberduken och ogräs. Vi har drygt 300 kvm av sådana plattor hemma, och efter två år är det ett helvete :P Dock la vi dubbelt lager senast 2007 så har väl drygt 100-150 kvm att luka varje sommar (Inte kul) :)

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket det var kul att ni tyckte det blev fint:).
  Joakim Har det kommit ogräs trots att ni har lagt fiberdukar under? Har ni även lagt mackadam i botten? För jag trodde att jag aldrig skulle behöva rensa ogräs mer.

  SvaraRadera
 5. Yes, men vi har haft tur på senaste plattläggningen. Fast då la vi i och för sig ett lager på cirka 70-80 cm med makadam 2/4 (tror jag det var), plus en 10 cm stenmjöl. Tror den dubbla fiberduken samt all makadam bidrog till att det är relativt lite ogräs :) Ni ska nog få slippa det.

  SvaraRadera
 6. Då får jag njuta riktigt mycket nu i två år och sen hoppas på det bästa:) Tur att det inte är så stort:)

  SvaraRadera